Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2020 18:04 - Хронология - Папата лъже (5 част) (Езическите богове, Тритон, Ключа на Свети Петър, Иван Грозни, Химерите, Готите и други.)
Автор: airdance Категория: История   
Прочетен: 695 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.05.2020 22:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Изглежда, че Ватикана и Рим са видимо християнски едва около средата на 19 век. Същото, най-вероятно, важи за останалите европейски територии. С други думи Исус е съществувал в Европа по подобие на Зевс, Аполон и много други богове до приблизително 1850-те години. Беше нормално и изглежда, че имаме множество факти, за да го подкрепим. Защо нашето общество избира да игнорира тези факти?

ПИСЪЦИТЕ НА ГАРГОЙНИЦИТЕ
В Гугъл: " The gargoyles of Notre-Dame watch over the building " или напишете в Гугъл " Gargoyle"  Добре. Всички знаем за тези "водоливници" на Франция, но какво ще кажете ако включим и Химерите? Това дали няма да ни вкара в съмнението, че Готическите катедрали всъщност не бяха християнски? Всички катедрали (Франция, Италия, Германия и др.) имат Горголи и Химери.

Химера:
image

и Химера (прилича на пришълеца):
image

Основните въпроси, които трябва да се зададат тук, са:
- Защо имаме монтирани гаргойли и химери върху уж християнските структури?
- Какво общо имат тези символи на древните езически религии с християнството?
- Как така Ватикан даде съгласието си да бъдат показани?

Ето какво ни казват за Горгойлите и Химерите:
Основната цел на гаргойлите е много практична. Тъй като дъждовната вода се стича по покривите, тя трябва да се оттича, без да капе по стените и потенциално да ги повреди. Чрез събирането на дъждовна вода гаргойлите защитават катедралата и предпазват камъка от щети, причинени от прекомерен отток. Това е всъщност основната разлика между гаргойлите и химерите. Първите служат за източване на дъждовна вода, вторите са чисто декоративни.

Не знам за вас, но звучи като оправдание, че на уж християнските места присъстват символи на други религии. Гаргойлите и химерите не принадлежат към християнството, изглеждат страховито и всъщност не прожектират никакви чувства на любов, мир и приятелство.

ГОТИЧЕСКИТЕ КАТЕДРАЛИ

С произход е дадена Франция от 12 век. Но защо са "готически"? Ето го обяснението:
"Терминът „готическа архитектура“ е възникнал през 16 век и първоначално е бил много негативен, което предполага нещо варварско. Джорджо Вазари използва термина "варварски немски стил", за да опише това, което сега се счита за готически стил. Той ги счита за отговорни за унищожаването на древните сгради, след като завладяват Рим и издигат нови в този стил."
Да видим. Готският германски народ, нахлул в Римската империя от изток между III и V век. След като преодолеете всички глупости в статията на Уикипедия, става ясно, че след 711 г. готът не е имал историческо значение. Следователно имаме следния ред:

- В края на 18 век готските племена, останали в земите около Черно море, особено в Крим - тогава известен като кримски готи - все още се споменават като съществуващи в региона и говорят кримски готически диалект, което ги прави последните истински готи. Смята се, че езикът е говорен чак през 1945 г. Смята се, че са били асимилирани от кримските татари.
Пишем в Гугъл: "Crimean Goths" и четем що за хора са. Кримските Готи бяха най-мощните, най-малко известните и най-дълголетните от готските общности.
 
Според традиционния исторически разказ, готите са съществували в линия след 711 г. Всички щети, които те твърдят (Уикипедия), че са нанесли на Рим, са направени между III и V век след Христа. И все пак се очаква да повярваме, че някои ГОЛЕМИ МОЗЪЦИ от 16 век са били толкова разгневени на събитията от преди 1000 години, че започнали да наричат този стил на архитектурата „готически“. 
- В същото време е имало някои "най-малко известни" готски племена, оцелели чак в края на 18 век, с готически диалект, който се говори до 1945 г.

Ако това обяснение (защо стилът е готически) не е вмирисано от някоя риба, не знам какво ще е. Ние не знаем нищо за това кои всъщност са били готите и защо този стил на архитектура е наречен „готически“. Още по-малко знаем какво общо има някоя от тези катедрали с християнството.

Храна за любопитните:
- Намирате: " Eight fascinating things you probably didn"t know about Cologne Cathedral" - Намирате "История на Катедралите"

АНТИЧНАТА РИМСКА РЕЛИГИЯ

Религията в Древен Рим включва етническата религия на предците на град Рим. Търсим в (Уикипедия) "Религия в древен Рим" и "Древна Римска Религия" или "Римска религия".
Няма да навлизаме в подробности по тях, а ще обобщим така:
- Римляните имали своите традиционни церемонии и те почитали римски богове, както и богове от други провинции и области.
- Римляните почитали боговете от Вавилон, Персия, Европа и Египет. Тези, римляни които са разположени в отдалечени провинции, често почитали местните богове.
С други думи, в Древния Рим е имало множество религии. Последната година, приписвана на Древния Рим в Европа, е 476 г. Какви са шансовете на едно и също множество от различни религии да съществуват и в „Ренесанса“, управляван от Свещената Римска империя от 15 - 19 век. Е, може би е малко повече, отколкото сме мислили.

РИМСКАТА ИНКВИЗИЦИЯ

Римската инквизиция, е система от трибунали, разработени от Светия престол на Римокатолическата църква, през втората половина на 16 век, отговорен за преследването на лица, обвинени в широк спектър от престъпления, свързани с религиозната доктрина или алтернативната религиозна доктрина или заместник на същото като религиозни вярвания. Имаше прояви на католическа инквизиция, заедно с испанската и португалската инквизиция.

Подобно на други повторения в Историята и при Инквизицията = Римската инквизиция е била отговорна за преследване на лица, обвинени в извършване на престъпления, свързани с ерес, включително протестантизъм, магьосничество, безнравственост, богохулство, юдаизация и магьосничество, както и за цензура на печатна литература. След 1567 г., с екзекуцията на Пиетро Карнески (Pietro Carnesecchi), който е уж водещ еретик, Свещеният кабинет преминава към разширяване на тревогите извън тези на богословските въпроси, като любовна магия, магьосничество, суеверия и културен морал. Лечението обаче беше по-дисциплинаращо, отколкото наказателно. Трибуналите на Римската инквизиция обхващаха по-голямата част от италианския полуостров, както и Малта и също съществуваха в изолирани места на папската юрисдикция и в други части на Европа, включително и Авиньон (Avignon), папски анклав на територията на Франция. Римската инквизиция обаче беше значително по-бюрократична и съсредоточена върху превантивен контрол.
Вижте в Гугъл: "Римска инквизиция"

По принцип всички мислим и знаем горе долу  каква е била целта на разпитите. Ако се отклоните от приетата църковна доктрина - вие сте за "печене" (буквално). Дори променените версии на християнството се твърди, че са преследвани от Църквата. Тук говорим за монотеистично християнство. Какво мислите, че трябваше да се случи с тези, които подкрепяха политеистичните религии през 16 век?

ИВАН ГРОЗНИ и АНТОНИО ПОСЕВИНО

Кой знае, кой е Иван Грозни? Той е роден през 1530 г. и умира през 1584 г. Коя религия е била единствената възможна религия във Ватикана през годините, приписвани на Иван Грозни? Напълно сте се заблудили, като мислите, че е било християнство, но наистина ли е било така? За да отговорим на този въпрос, ще трябва да се запознаем с известният йезуит на име Антонио Посевино.
Antonio Possevino (1533-1611) е бил йезуитски герой на контрареформацията като папски дипломат и йезуитски полемист, енциклопедист и библиограф. Той действа като папски легат и е първият йезуит, посетил Москва и също така е генерален викарий на Швеция, Дания и северните острови, Московия, Ливония, Рус, Унгария, Померания, Саксония между 1578 и 1586.
Ето малко история:
Антонио Посевино, йезуитски монах, богослов, учен и папски пратеник, пристигна в Москва на 14 февруари 1582 г. По това време руският цар Иван IV потърси посредничеството на папата в каузата за мир със Стефан Батори - полският крал. Посевино е изпратен от папа Григорий XIII за свой легат. С разрешение на Иван IV той води обществен спор по въпросите на вярата, опитвайки се да обърне Иван IV в римокатолицизъм. Царя бил толкова вбесен, че едва не убил Посевино. Той напуснал Москва, натоварен с почести, но не се заблуждавал, че ще има успех. Посевино написа няколко много интересни трактата за Русия, включително „Московия“, богат на фактически материали и проницателни наблюдения и по-малко известната "Мисио Московитика".
Имаме тази интересна дискусия между Иван Грозни и Антонио Посевино, която се твърди, че се е състояла през 1582 г. Князът е Иван, Грозният:
"Принцът (Царя) отговори: Ние получихме нашата християнска вяра от ранната Църква по времето, когато Андрей, брат на апостол Петър, посети тези земи на път за Рим. Владимир беше обърнат към вярата и християнството и се разпространи далеч и широко сред нас. Ние възвърнахме християнската вяра тук в Московия, в същото време вие я възвърнахте в Италия и ние я запазихме непокътната, докато в рамките на Римската вяра имаше седемдесет вери. Самият вие сте свидетел, Антонио, защото ми казахте за това в Старица"
Какво казва Антонио:
"Както кажете, но Рим няма седемдесет вери, а само една, а и Рим хвърли анатема срещу седемдесетте и още повече ереси, породени от Лутер. Вие страдате от тези ереси и те продължат да съществуват в малката част на Ливония, оставайки за вас, както ви писах в Старица, но Църквата ги преследва с безмилостно, както винаги и както ересите на Африка и Изток"
Вижте книгата в Гугъл "The Moscovia of Antonio Possevino"
В оригинала от италиански се споменава за 60-те вери, а не както в превода. А какъв е отговора на Антонио според оригинала долу ще е интересно да се разбере.
Ето къде е страницата. Търсите в Гугъл "Vita Del P. Antonio Possevino Della Compagnia Di Gesu: Della medesima" и отваряте книгата на страница 256.

През 1582 г. Иван Грозни заявява, че Рим има шестдесет религии. Антонио Посевино отговоря, че не е така. Е, нека видим на кого трябва да вярваме.

ПАПСКИТЕ
 ГРОБНИЦИ
Какъв би могъл да бъде по-добрият начин да се определи дали политеистичните религии са присъствали в Рим от XV-XVIII век. За щастие има ценен списък на съществуващите папски гробници, които можем да разгледаме. Списъкът повдига много допълнителни въпроси, но за целите на тази тема, нека се концентрираме върху външния вид на съществуващите папски гробници.
ПАПА ГРИГОРИЙ ТРЕТИ
Списъка може да видите като наберете с Гугъл: "List of extant papal tombs"
По някакъв начин тук имаме Минерва = Атина, която е включена в тази гробница на Григорий XIII. Защо един християнски водач, който умря през 1585 г. ще има тази римска богиня на своята гробница. Тук говорим за езическа богиня на войната върху надгробния камък на папата.
ПАПА ЛЪВ ЕДИНАДЕСЕТИ
Човекът умира през 1605 г. Как така Римският папа има римската богиня Минерва и Фортуна. И защо са счупили копието на Минерва? Какво общо има това с папата на Рим и християнството?
ПАПА ЮЛИЙ ТРЕТИ
Папа Юлий III (1487 - 1555), роден в Джовани Мария Чоки дел Монте и е бил глава на Католическата църква и владетел на Папските държави от 1550 г. до смъртта си през 1555 г. Твърди се, че това извратено изобразяване на герба на християнския папа е повлияно от Самият Микеланджело. Как римската инквизиция позволи на двама голи пичове с пакети да се мотаят и да държат ключовете на Свети Петър на небето?
image

А какво ще кажете за долният БИСЕР?

ФОНТАНА ТРИТОН
В центъра му се издига голям мускулест Тритон, който е второстепенен морски бог от древногръцко-римската легенда, коленичил върху сбора от четири делфинови опашки. Главата му е назад, а ръцете му вдигат раковина към устните; от него струя водна струя, която по-рано се е издигала по-високо, отколкото днес. Фонтанът има база от четири делфина, които сплитат папската тиара с кръстосани ключове и хералдичните пчели.
image

Тритон е гръцки бог, пратеник на морето. Той е син на Посейдон и съответно от бог и богиня на морето, и е вестител на баща си. Обикновено той е представен като тритон.

И така, какво се случва тук?
От една страна инквизиция която уж се бореше с ерес, се получи това, че Ватикана популяризира религията на древните римляни и гърци? Същата религия, която уж е изчезнала преди повече от хиляда години?

Следва продължение ...








Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: airdance
Категория: История
Прочетен: 29331
Постинги: 24
Коментари: 8
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930